13 stratégia, amellyel több lájkot szerezhetsz Instagramon

Mindenki szereti a szép képeket. Valószínűleg ez az oka annak, hogy az Instagram ennyire népszerű.

2020-ban az Instagram népszerűsége drasztikusan megnőtt. Vajon miért?

A képek rengeteget elárulnak az online tartalmak világában. Szuperül lehet őket marketing célokra vagy egy jó ügy érdekében használni.

Manapság a legnépszerűbb Instagram profilok akkora elköteleződést váltanak ki a felhasználókból, amely az olyan óriásplatformokéval is vetekszik, mint például a Facebook, Pinterest, vagy a Twitter.

Nem csoda, hogy néhány népszerű Instagram profil tulajdonosa egyszerűen őstehetség a lájkok szerzésében Instagramon. Mi lehet a titkuk?

Ha felismerted az Instagramban rejlő lehetőségeket a vállalkozásod vagy önmagad reklámozására, akkor az Instagram lájkjaid számának növelésére van szükséged.

Tehát minden további nélkül, íme 13 módszer, amellyel több lájkot szerezhetsz az Instagram profilodra.

1. Mozgasd meg a követőid érzelmeit

Figyelj, ha csak egyvalamit jegyzel meg ebből a cikkből, az legyen ez: Az érzelmek segítségével el lehet adni bármit!

A marketing világa tele van tényekkel. Ám ami a leginkább megmozgatja az online közösséget, az az érzelem. Ezért van, hogy a tehetségkutató műsorokból származó klipek annyi lájkot, kommentet, és megosztást kapnak – mivel érzelmeket kavarnak fel.

Az érzelmek segítenek az Instagram követőknek, hogy kapcsolódjanak egymással. Képes vagy, és ajánlott érzelmeket csempészned a képeidbe. Íme, hogyan.

Arcok

Tanulmányok kimutatták, hogy az olyan képek, amelyen arcok láthatók, jobban lebilincselik a nézőt, mint az a nélküliek. Ez az internet szociális aspektusa. A felhasználók interakcióba akarnak lépni másokkal – még akkor is, ha ez nem személyes szinten történik.

Találj módot rá, hogy több arcokat ábrázoló képet készíthess. Az internet az emberekről szól. Aknázd ki ezt, és nem fogsz csalódni.

Faces help to get more likes on Instagram

Érzelmes szavak

Az érzelmeket felkeltő szavak erőteljesebbek, mint hinnénk. Ha idézeteket osztasz meg Instagramon, olyanokat válassz, amelyek a követőid szívéhez szólnak. A feliratoknak és képleírásoknak szintén tartalmazniuk kell olyan szavakat, amelyek szenvedélyt ébresztenek. Az érzelem az, amire a követőid válaszolni fognak.

Érzelmes képek

Düh, félelem, szeretet, szenvedély, megbocsátás… ezeket a szavakat jeleníthetik meg a képeid. Válassz olyan képeket, amelyek erős érzelmeket ábrázolnak, és biztos lehetsz benne, hogy több lájkot kapsz Instagramon.

2. Írj frappáns bemutatkozást a profilodra

Az egész a kapcsolatteremtésről szól. Ezt már tudjuk. És ha a kapcsolatteremtésről beszélünk, ejtsünk szót az Instagram bemutatkozásodról is.

A bemutatkozás a profilod kis szekciója, amelyből az Instagram felhasználói egy kicsit megismerhetnek téged és a vállalkozásodat. Ez arra is jó lehetőség, hogy jó benyomást tegyél azokra az Instagram használókra, akik követni akarnak téged.

Ez a cikk a több Instagram lájk szerzéséről szól. Viszont ahhoz, hogy lájkokat kapj, követőkre van szükséged, nemde? Tehát minél több követőre teszel szert a bemutatkozásodnak köszönhetően, végeredményben annál több lesz a lájk a profilodon.

6 lépés egy frappáns Instagram bemutatkozás megírásához

 • Mint már említettem, érdemes érzelmes szavakat használni a bemutatkozásodban. Kapcsolódj a közönségedhez. Mutasd meg az emberi oldaladat. Ahogy David Altucher mondani szokta, az első sorba adj bele apait-anyait.
 • Használj hangulatjeleket. Szúrj be mókás emoji-kat a mondatok közé, hogy jelezd a szöveg hangvételét.
 • Legyen tömör a bemutatkozásod. Mondj el minél többet, minél kevesebb szó használatával. Amikor végeztél, olvasd át újra, és vágj ki még több felesleges szót.
 • Add meg a fontos elérhetőségeidet, mint például az e-mail címedet vagy Skype azonosítódat. Ha vállalkozó vagy, add meg az üzleted telefonszámát is.
 • Ne felejtsd el megadni a többi profilod linkjét, mint például a Twitteredet, Facebook oldaladat, vagy a blogodat.
 • Mutasd meg az arcodat a profilodon. Ha csak nem teljesen releváns, kerüld el az alternatív képek használatát profilképként. Válassz inkább egy portréképet magadról, hogy az emberek lássák, ki vagy.

3. Tartsd magad szigorú posztolási ütemtervhez

Az Instagram hétfőn és csütörtökön a legforgalmasabb. Ezeken a napokon kell bejegyzéseket közzétenned, ha több lájkot szeretnél az Instagram oldaladon.

A következetesség is kulcsfontosságú az Instagram lájkok számának növelésében. Mindig ugyanazokban az időpontokban posztolj a kitűzött napokon. A követőid – ha észreveszik, ha nem – hozzászoknak majd ahhoz, hogy bizonyos napokon és azon belül bizonyos időpontokban látják az általad közzétett tartalmakat.

Ha naponta, vagy akár naponta többször posztolsz, próbáld meg ugyanazokban az időpontokban megtenni azt. Vannak bizonyos időpontok a napban – függően a földrajzi elhelyezkedésedtől és az üzleti ágtól – amikor a legtöbb Insta-követőd épp internetezik. Derítsd ki, hogy mikor vannak ezek az ideális időpontok, és hozd ki belőle a lehető legtöbb lájkot.

4. Posztolj a képeken túlmutató tartalmakat

Az Instagramon minden a képekről szól. Ám vannak módjai annak, hogy más tartalmakat foglalj bele a képekbe – és ezt ajánlott gyakran megtenni.

Szöveg

Minden képhez egészen hosszú szöveget írhatsz leírásként. Én ezekre amolyan mini-blogként tekintek. Remek lehetőséget adnak a felhasználók bevonására és lájkok szerzésére.

Képek formájában is közvetíthetsz tartalmakat. Egy olyan fénykép, amelyen valaki egy táblát tart egy fontos üzenettel, erőteljes eszköz lehet. Az idézetek nagyon trendiek most is, ezért ragadd meg a lehetőséget, és segíts az embereknek kapcsolódni az üzeneteddel.

Perfectly likeable Instagram post

Az üzenő táblák, reklámplakátok, és nyitott könyvet ábrázoló fényképek nagyon hatékonyak. Könnyen emészthetőek, és biztos, hogy sok lájkot fognak hozni Instagramon.

Infográfiák

A szöveges tartalmak nem az egyetlen fajtája az alternatív tartalmaknak Instagramon. Az infográfiák remekül össze tudnak foglalni egy blogot, és gyorsan adagolni azt a közönségednek.

Az infográfiák azért ennyire népszerűek, mert lehetővé teszik az Instagram felhasználóinak az adott információ átolvasását anélkül, hogy végig kelljen böngészniük egy hosszadalmas blogot. Ehelyett az összes lényegi információ egy helyen van. Az ilyen könnyed tartalom segítségével a felhasználók készségesebben rákattintanak a „Követem” gombra.

Videók

Az Instagram videók nagyon hatékonynak bizonyulnak a lájkok generálásában. Lehetővé teszik, hogy egy történetet alkoss vagy kifejezd a mondanivalód rövid időn belül. Használd a videókat időről időre az Instagramon és figyeld meg, hogyan kezd stabilan növekedni a lájkjaid száma.

5. Azt csináld, ami beválik – és ne hagyd abba

Melyik posztod generálta a legnagyobb aktivitást? Ha nem tudod a választ, nem használod ki a profilod analizálásának lehetőségét.

Létezik számos elérhető eszköz, amely segít elemezni az Instagramod aktivitási szintjét. Az Iconosquare az egyik legnépszerűbb ezek közül, de vannak mások, amelyeket talán még inkább felhasználóbarátnak fogsz találni.

Egy analitikai eszköz figyelni fogja az Instagram profilodat, és jelentéseket küld a legnépszerűbb posztjaidról. Nézd meg objektíven, hogy mit szeretnek a követőid, és idővel próbálj hasonló bejegyzéseket közzétenni.

Egy másik jó stratégia, ha figyeled a versenytársaidat. Nézd meg, hogy mit csinálnak, és jegyezd meg, hogy melyik posztjuk generálja a legnagyobb aktivitást. Nem kell lemásolnod őket, de ez jó ötleted ad majd ahhoz, hogy hogyan szerezz több Instagram lájkot a saját oldaladon.

6. Légy tisztában a hashtag-ek helyes használatával az Instagramon

Ha már láttál hashtag-eket közösségi oldalakon, de nem vagy benne biztos, hogy mi célt szolgálnak, vagy hogyan működnek, itt egy rövid magyarázat:

Egy hashtag (ahol megjelenik) egy azonos című kategóriába helyezi az adott posztot. Tehát ha az #InstagramRules hashtag-et adod egy olyan poszthoz, amely az Instagramról szól, az felkerül egy listára, ahol az ugyanazt viselő posztok láthatóak.

Ez egy szuper közösségi média eszköz, mivel ezáltal a felhasználók koncentrált formában találhatnak olyan tartalmakat, amelyek érdeklik őket, csupán egy kattintással. Az alábbiakban felsorolunk néhány ajánlott használati módot Instagram hashtag-ekhez:

Helymegjelölő hashtag-ek

A helymegjelölés remek módja, hogy megmutasd, hol tevékenykedsz. Ha valami érdekes zajlik az adott környéken vagy országban, hashtag-elheted az eseményt. A többi felhasználó látni fogja a tevékenységedet, amikor megtekinti a hashtag-et.

 • #iloveLondon
 • #KansasEvents
 • #AtTheBeach

Ünnepi hashtag-ek

Az ünnepek vagy különleges események rengeteg megtekintést hoznak, ha hashtag-eled velük a posztodat. Mindig jó hatással bír, ha valahogyan részt veszel az ünnepekben, és ezáltal láthatóságot nyer az ügyed. Még a hét egy napját is használatod hashtag-ként, ha rendszeres megtekintés-hullámokra vágysz. Ugyanígy, 2021-ra is összpontosíthatod az üzenetedet, azáltal, hogy hozzáadod a hashtag-jeidhez.

 • #VotingDay
 • #XmasShopping
 • #MondayBlues
 • #HappyHumpday

Egyedi Hashtag-ek

Pár Instagram profil egyedi hashtag-eket használ, amelyek segítségével a felhasználók be tudják azonosítani őket az adott üzleti ágon belül. Ez lehet a neved, egy szlogen, vagy egy egyszerű kifejezés, amely az ügyeddel összeköthető.

 • #JustDoIt
 • #DrinkCoke
 • #ImLovingIt

Népszerű hashtag-ek

Amikor népszerű hashtag-eket használsz, a hatalmas láthatóság garantált. Használd őket megfelelő gyakorisággal, és egyre többen fogják megtekinteni a bejegyzéseidet –végeredményben pedig új követőkre és lájkokra teszel szert Instagramon. Találj módot rá, hogy a saját ügyedhez kösd ezeket a népszerű hashtag-eket.

 • #blackandwhite
 • #happiness
 • #motivation

7. Maradj két lábbal a földön

2020 instagramozói imádják a következetességet. Ha fenn tudsz tartani egy stabil posztolási ütemet, amely egy adott témánál marad, hamar elkezdesz Instagram lájkokat kapni a bejegyzéseidre.

Használj eredeti képeket

Az első szabály, ha több lájkot szeretnél az Instagram posztjaidra az az, hogy egyedi képeket tegyél közzé. Ha egy üzenetet akarsz átadni, találj ki egy egyedi módot rá. Még akkor is, ha már többen is kifejezték ugyanazt, eredetivé teheted a kifejezési móddal. Egy fotó remek eszköz erre, de nem kell erre a csatornára korlátoznod magad.

Bánj csínján a szerkesztéssel. Maradjon annyira természetes, amennyire csak lehet. Az instagramozók könnyebben kapcsolódnak az autentikus, hamisítatlan fényképekhez.

Filterek

Talán a legjobb, ha elfelejted a szűrők használatát, bár megértem, hogy néhány profil a filterekre támaszkodik a következetesség fenntartása érdekében. Ha szűrőket használsz, tedd azt következetesen, és okkal – ne csak a cifraság kedvéért.

Avoid filters on Instagram

8. Vásárolj Instagram lájkokat a posztjaidra

Az Instagramnak megvan a saját algoritmusa, amellyel kimutatja, melyik profil releváns, és melyik nem. Minél több lájkot kapsz a profilodon, annál relevánsabb lesz a profilod!

Kezdő löketet adhatsz a profilodnak Instagram lájkok vásárlásával bizonyos posztjaidra. Hogyha Instagram lájkok vásárlásán gondolkozol, győződj meg róla, hogy azt egy megbízható cégen keresztül teszed, amely valódi lájkokat fog adni – és nem hamisakat.

9. Lépj kapcsolatba hiteles Instagram profilokkal

Valószínű, hogy van több Instagram profil, amely hasonló posztokat tesz közzé, mint a tieid. Olyan tartalmakra is bukkanhatsz, amelyeket érdemes megosztanod a saját profilodon.

Fedezd fel a népszerű profilokat, és keress rajtuk megosztásra érdemes tartalmakat. Arra is használhatod őket, hogy megtudd, mi trendi jelenleg, és milyen fajta Instagram posztokba vonódnak be a felhasználók.

Ne kövess bármilyen Instagram profilt csak azért, mert népszerű. Olyan profilok rajongótáborához csatlakozz, amelyeknek köze van a saját profilodhoz.

10. Szólítsd fel a követőidet más közösségi oldalakon

Egy dolgot mindenképp tudnod kell a közösségi oldalakról. Meg kell mondanod az embereknek, hogy mit csináljanak, ha azt akarod, hogy megtegyék azt.

A felszólítások használata elengedhetetlen minden Instagram bejegyzésben. Ami az Instagram lájkokat biztosítja, az a felszólítás egy adott poszt lájkolására. Ha valakinek tetszik a posztod, még nem feltétlenül fogja ezt jelezni lájkolással – ha csak nem kéred meg rá.

Az Instagram túlnyomóan a képekről szól. Ám amint már utaltam rá, sok szöveges tartalom is hozzátartozik.

Minden poszthoz csatolhatsz leírást, amelynek segítségével kontextusba helyezheted a képedet vagy fotódat. Ez fontos része az Instagramon folytatott munkának. Ossz meg tartalmat minden alkalommal, amikor posztolsz, és MINDIG legyél céltudatos. Ha Instagram lájkokat szeretnél, kérd meg a követőidet, hogy lájkolják a posztjaidat. Ennyire egyszerű.

11. Hirdess versenyt

Sok tekintetben az Instagram jobb felületet biztosít a versenyeknek, mint más közösségi média platformok. Maradhatsz az egyszerűségnél fejenként egy próbálkozási lehetőséggel, vagy találékonyabb módokkal is előhozakodhatsz.

Szelfi versenyek

Minek köszönhetően jött létre az Instagram? A szelfiknek! Az Instagram értelme az volt, hogy azonnal posztolhass magadról egy képet, bárhol is voltál és bármit is csináltál.

Használd fel ezt a hagyományt és kérd meg az Instagram követőidet, hogy lőjenek magukról egy szelfit, miközben a termékedet használják, vagy valamilyen, a témáddal kapcsolatos dolgot csinálnak. A nyertes nem csak ajándékot kap, hanem a képe is kikerül az oldaladra!

Szavazó játékok

Válassz ki néhány képet, amelyekre a követőid szavazhatnak. Minden résztvevőnek lájkolnia kell, mondjuk, három kép közül az egyiket. Amelyik kép a legtöbb lájkot kapja, az lesz a nyertes. Így végeredményben Instagram lájkokat kapsz mindhárom képre, és valószínűleg megnövekedik az aktivitás a nyertes kép posztján.

Hashtag versenyek

A hashtag-eket is felhasználhatod egy verseny lebonyolítására. Alkoss egy speciális hashtag-et (valami egyedit), így megtekintheted az összes bejegyzést vagy kommentet, amely a versenyedre érkezik. Ez egy egyszerű módja a versenyed színesítésére kommentek, posztok, vagy akár külső hashtag-ek használatával a részvételhez.

12. Lépj interakcióba a partnereiddel

Együtt dolgozol más cégekkel vagy személyekkel az üzleted vezetésén vagy a hobbi témádon? Valószínűleg a válaszod igen!

Ha őnekik van Instagram profiljuk, felhasználhatod a követőik körét, hogy hasonló gondolkodású követőket szerezz a saját oldaladra.

Ha ezt teszed, légy óvatos. Nem vezet jóra, ha úgy tűnik, át akarod csábítani magadhoz mások követőit.

Azáltal, hogy érdekes és magával ragadó vagy egy másik profilon, hamar szerzel több követőt a saját Instagram profilodra. Ezzel egyetemben plusz lájkokat kapsz majd – amennyiben a bejegyzéseid követik az ebben a cikkben leírt irányelveket.

Ha nem teljesen világos számodra, hogy mit értünk partner (angolul: affiliate) alatt, íme néhány példa:

 • Egy profil az ökológiai kertészkedés témájában partneri kapcsolatba léphet írókkal, üvegház építőkkel, környezetbarát műtrágya- és peszticidgyártókkal, stb.
 • Egy sportcipő cég a nagykereskedőjével, alapanyag beszállítójával, tervezőivel, vagy sportmagazinokkal hozhat létre partneri kapcsolatot.
 • A zenészek követhetnek és kommentelhetnek más zenészek oldalán, akik ugyanazt a műfajt képviselik, valamint hangmérnökök, hangszerboltok, és hasonló profilok partnerei lehetnek.

Fontos megjegyzés: Egy partner nem lehet közvetlen versenytársad. Bár néhány Instagram profil partnerségbe lép ugyanazon az üzleti ágon belül, ezek általában olyan cégek, amelyek más országokban vagy régiókban működnek, hogy úgymond ne lépjenek egymás lábára.

13. Oszd meg a történeted

Végezetül, ha fent vagy Instagramon, ne felejtsd el elmondani a történetedet az embereknek. Ha figyelmen kívül hagyod ezt a kulcsfontosságú elemet, nagy eséllyel alulmaradhatsz.

Az Instagram nemrég bevezetett egy sztori verziót a felületén. Ennek köszönhetően összefűzheted a fotóidat, hogy a fontos események történetet alkossanak. Azáltal, hogy történetmenetet hozol létre, több lájkot fogsz kapni az Instagram posztjaidra.

Ez az, amit az emberek látni akarnak Instagramon – történeteket. Mindenkinek van története.

A tiéd hogy szól?